Menu Zoeken

Open Doors

Open doors is een tentoonstelling mét een verdiepende workshop waarin deelnemers aan de hand van de verhalen van 12 gezinnen stilstaan bij de impact van migratie op het verwerkingsproces van ouders bij de beperking of leerstoornis van hun kind(eren).

Open doors is een eindrealisatie van een samenwerking tussen Sint-Lievenspoort en IN-Gent. Tijdens de workshop zoomen we in op de bevindingen van de betrokken gezinnen en van de samenwerking. Via verdere interactie en verdieping komen we tot concrete actiepunten op maat van ieders organisatie of school.

 

De workshop wordt énkel aangeboden in combinatie met een bezoek aan de tentoonstelling. Er is tevens de mogelijkheid om één van de ouders rechtstreeks aan het woord te laten.

De tentoonstelling kan hier ontleend worden.

 

Deelnemers:

Professionals die ondersteuning bieden aan ouders en familieleden van kinderen met een beperking of leerstoornis zoals bemiddelaars, gezinsbegeleiders, leerkrachten, brugfiguren, therapeuten, opvoeders,…

 

Doelstellingen:

  • Deelnemers maken kennis met de hoe ouders met een migratieachtergrond de opvoeding en het onderwijs van hun kind(eren) met een beperking of leerstoornis ervaren;
  • Deelnemers krijgen zicht op de impact van migratie op deze ervaringen;
  • Deelnemers reflecteren over hoe deze bevindingen en ervaringen geïntegreerd kunnen worden in hun empathisch handelen en in het diversiteitsbeleid van hun organisatie.

 

Duur:    Bezoek tentoonstelling: 1u

Workshop: 2,5 u

 

Plaats: afhankelijk van de locatie van de tentoonstelling

 

Meer info?

caroline.mathys@in-gent.be

09 235 29 59 of 0488 56 38 95

Sluiten