Zoeken
Terugkeren naar de startpagina

Vrijwilliger

Buddy voor "Samen Gentenaar" - Vrijwilliger

Jobomschrijving: 

Samen Gentenaar is een initiatief waarbij duo’s met elkaar op stap gaan in Gent, Nederlands praten en op basis van gelijkwaardigheid met elkaar omgaan.

 

Buddy worden van een vluchteling/nieuwkomer in Gent met de bedoeling  om hem/haar wegwijs te maken in de stad en praktische ondersteuning te bieden bij alledaagse zaken.

Je ontmoet je elkaar om de twee weken gedurende zes maanden. Tijdens de ontmoetingen praat je Nederlands en zoek je samen antwoorden op vragen over het leven in Gent. Hoe zoek ik werk? Hoe werkt de post? Waar kan ik oude meubelen kopen? Welke feesten vieren de Gentenaars? Hoe werkt een oudercontact? Waar moet ik zijn voor vrije...

Lees meer

LEERKRACHT VOOR AANBIEDEN ONDERWIJSSTIMULI AAN KINDEREN OP HET DOORTREKKERSTERREIN IN GENT - Vrijwilliger

Jobomschrijving: 

Het doortrekkersterrein voor woonwagenbewoners is een plek aan de Drongensesteenweg in Gent waar doortrekkersgezinnen gedurende een 3-tal weken kunnen verblijven. Er zijn 25 standplaatsen, wat wil zeggen dat er plaats is voor 20 tot 25 gezinnen van rondtrekkende woonwagenbewoners.

 

De gezinnen die regelmatig op het terrein verblijven hebben de Belgische, Nederlandse, Franse of Ierse nationaliteit en behoren traditioneel tot de Rom-gemeenschap,  Manoesjen,  Sinti, Voyageurs of Travellers.  Door hun rondtrekkend bestaan hebben vele van de kinderen van deze gezinnen weinig of geen schoolse ervaring.

 

Sinds 2013 biedt IN-Gent vzw voor de kinderen op het terrein gedurende een paar dagen per week onderwijsstimuli aan in een containerklasje. De kinderen kunnen zeer divers zijn, zowel wat betreft onderwijstaal (Nederlands, Frans of Engels), als wat algemene vaardigheden en schoolervaring betreft. In het omgaan met deze kinderen is het belangrijk om op een creatieve manier aan de slag te gaan en verschillende methodieken te hanteren. Uit onze ervaringen blijkt bv. dat methodieken die gehanteerd worden bij het onderwijzen van straatkinderen, adequaat en effectief zijn. Het is belangrijk om te differentiëren en aandacht te hebben voor de psycho-sociale ontwikkeling van de kinderen, hun gezinsrelaties en specifieke leefomgeving.    

   

  Lees meer

  In-Gent zoekt nieuwe ambassadeurs! - Vrijwilliger

  Jobomschrijving: 

  In-Gent zoekt nieuwe ambassadeurs! Meer info zie link

  Lees meer
  Sluiten