Terugkeren naar de startpagina

Vrijwilliger

Word Ambassadeur - Vrijwilliger

Jobomschrijving: 

Wat is een Ambassadeur?

Als Ambassadeur ga je een engagement aan om via jouw persoonlijk verhaal over opleiding en werk anderen te inspireren. Je spreekt live voor een diverse groep van mensen: studenten, werknemers, HR Professionals, docenten , bedrijfsleiders, ….

Je brengt jouw verhaal op een originele manier. Jouw getuigenissen maken anderen bewust van de kracht en het potentieel van anderstalige nieuwkomers en diversiteit binnen organisaties.

Ambassadeurs zijn storytellers met een missie.  Stuk voor stuk eerlijke verhalen over vallen, doorzetten en terug opstaan.  Je vertelt over de uitdagingen, drempels en kantelmomenten die je als nieuwkomer ervaarde tijdens het behalen van een Belgisch diploma hoger onderwijs of gekwalificeerde job.

 

De missie van Ambassadeurs: de diversiteit in het Gentse hoger onderwijs en in gekwalificeerde jobs versterken. Daarnaast inspireer je andere studenten, werkzoekenden en werknemers om in hun kansen te blijven geloven en door te zetten.

 

Versterk jij ons team als Ambassadeur?

Lees meer

Vrijwilliger: Begeleider conversatietafels Nederlands voor anderstaligen - Vrijwilliger

Jobomschrijving: 

Wat zijn conversatietafels?

In een conversatietafel praten een begeleider en ongeveer 4 anderstalige deelnemers met elkaar over dagdagelijkse onderwerpen en thema’s naar keuze. De deelnemers hebben een gelijkaardig niveau Nederlands. Het hoofddoel is Nederlands oefenen. 

 

Jouw rol als begeleider?

  • Je leidt de conversatie in goede banen.
  • Je motiveert de deelnemers om zoveel mogelijk Nederlands te spreken a.d.h.v. gerichte vragen, werkvormen…
  • Je geeft feedback op het Nederlands indien gewenst door de deelnemers.
  • Je houdt medewerkers van IN-Gent op de hoogte van eventuele vragen of problemen binnen de conversatie.
Lees meer

Vrijwilliger: Enthousiaste spelbegeleiders op het doortrekkersterrein van Gent - Vrijwilliger

Jobomschrijving: 

 

Wie zijn wij?

IN-Gent vzw voert het Vlaamse integratiebeleid uit en beheert het doortrekkersterrein op de Drongensesteenweg. Daar verblijven woonwagenbewoners en hun kinderen gedurende een drietal weken voor ze opnieuw rondtrekken. De meeste gezinnen trekken rond in België of Frankrijk en spreken dus Nederlands of Frans. Een deel van hen heeft weinig schoolse ervaring, waardoor ze weinig structuur kennen en slechts beperkt lezen of schrijven. 

We bouwen aan een speelhoek waarop de kinderen hun creativiteit kunnen loslaten. Dankzij jouw begeleiding dagen we hen uit om samen te spelen en zichzelf verder te ontwikkelen.

Meer info vind je op www.in-gent.be.

 

Wat is jouw rol?

  • Je opent en sluit de speelhoek een drietal uurtjes, en controleert daarbij ook de materialen die uitgeleend worden.
  • Je bedenkt welk speelgoed goed bij de kinderen zou passen en helpt hen kiezen.
  • Je begeleidt de kinderen tijdens het spelen op het terrein.
  • Samen met de medewerker en andere vrijwilligers denk je mee na over hoe we de werking kunnen verbeteren voor de kinderen en de ouders.
Lees meer
Sluiten