Zoeken
Terugkeren naar de startpagina

Vrijwilliger

Leer je nieuwe buur(t) kennen - Vrijwilliger

Jobomschrijving: 

IN-Gent ondersteunt vluchtelingen bij de uitbouw van hun sociaal netwerk via een project waarbij we focussen op buurtgerichte ontmoeting. Dit project loopt van midden 2017 tot eind 2018. In verschillende Gentse buurten zetten we initiatieven op die de ontmoeting tussen vluchtelingen en hun buurt (zowel organisaties als bewoners van de buurt) bevorderen. Het project vindt plaats in volgende buurten:

  • Elisabethbegijnhof-Papegaai
  • Sluizeken-Tolhuis-Ham
  • Brugse Poort-Rooigem
  • Muide-Meulestede-Afrikalaan
  • Stationsbuurt Noord

Wil je graag kennismaken met een of meerdere vluchtelingen die bij jou in de buurt wonen en samen één of meerdere activiteiten doen (vb. samen sporten, samen koken, samen naar een optreden gaan …)? Wil je daarnaast ook deelnemen aan activiteiten in je buurt waarbij de ontmoeting met vluchtelingen centraal staat?

 

Meld je aan bij Susan Pector (susan.pector@in-gent.be/ 0488 85 67 43)!

Lees meer

Buddy voor "Samen Gentenaar" - Vrijwilliger

Jobomschrijving: 

Samen Gentenaar is een initiatief waarbij duo’s met elkaar op stap gaan in Gent, Nederlands praten en op basis van gelijkwaardigheid met elkaar omgaan.

 

Buddy worden van een vluchteling/nieuwkomer in Gent met de bedoeling  om hem/haar wegwijs te maken in de stad en praktische ondersteuning te bieden bij alledaagse zaken.

Je ontmoet je elkaar om de twee weken gedurende zes maanden. Tijdens de ontmoetingen praat je Nederlands en zoek je samen antwoorden op vragen over het leven in Gent. Hoe zoek ik werk? Hoe werkt de post? Waar kan ik oude meubelen kopen? Welke feesten vieren de Gentenaars? Hoe werkt een oudercontact? Waar moet ik zijn voor vrije...

Lees meer
Sluiten