Terugkeren naar de kalender

Orakel

21-05-2019
20.00 - 22.30
Minard
Romain Deconinckplein 2
9000 Gent

“Orakel” is het tweede hartverwarmende theaterproject van vzw Celestial Mekaniks, met een originele regie van Sophie Cocheteux-Depraeter. Vijftien migranten die onze taal leren, brengen volksverhalen, mythen en legendes uit Azië, Europa, Afrika en Amerika in het Nederlands. Een team van professionele kunstenaars begeleidde hen negen maanden lang. Speciaal voor het stuk werd een tekst geschreven en muziek gecomponeerd. Een ontwerpster van de Vlaamse Opera creëerde de kostuums.

In dit toneelstuk vertrekken we vanuit de ervaringen van de acteurs zelf op een welbekende plaats: het administratief centrum. De bureaucratie is een labyrint dat niemand begrijpt. Maar de ambtenaar aan het loket wijst de weg... Een woord, een vraag of een formulier geeft aanleiding tot een ontroerend of hilarisch verhaal uit het leven van mensen, wezens van vlees en bloed van overal en alle tijden. Een terugkeer naar de roots is essentieel om de huidige werkelijkheid te kunnen vatten.

Hier de links voor de ticketverkoop van Orakel! 

Bij' De Vieze Gasten (Gent) op 16 en 17 mei:
https://dvg.tikiti.be/i/orakel16mei
https://dvg.tikiti.be/i/orakel17mei

Minardschouwburg(Gent) op 21 en 22 mei:
http://minard.be/voorstelling/orakel/

Met de steun van de Stad Gent en de Stad Waregem.
Met dit project willen we aan migranten een ludieke kans bieden om hun Nederlands te verbeteren en zich artistiek en sociaal te ontplooien. Het brengt mensen samen en opent voor iedereen de deuren van de theaters in de stad

Sluiten