Terugkeren naar de kalender

#zanzu netwerkdag

08-11-2019
10.00 - 16.00
Bezoekerscentrum Vlaams Parlement
Ijzerenkruisstraat 99
1000 Brussel

Werk je met vluchtelingen en andere migranten? Ben je op zoek naar nieuwe ideeën of tools om je werk te faciliteren? Kom dan naar de Zanzu Netwerkdag!
Tijdens de netwerkdag komen professionals uit de gezondheids-, welzijns- en integratiesector samen om contacten te leggen, ideeën op te doen en nieuwe vaardigheden te leren.
Het thema van dit jaar is ‘gender’. Wat is de impact van stereotiepe opvattingen over mannelijkheid en vrouwelijkheid op de seksuele gezondheid van vrouwen en mannen? Er is in het bijzonder aandacht voor de noden en ervaringen van mannen en jongens, die vaak onderbelicht blijven.

Wat zijn good practices in het werken met mannen rond onze thema’s?
Ook is er aandacht voor de actieve rol die mannen kunnen hebben in de strijd voor gendergelijkheid. Een goed voorbeeld hiervan is ‘Men Speak Out’.
Deelnemers kunnen tijdens de plenaire lezingen in de voormiddag ideeën uitwisselen met de sprekers. In de namiddag zijn er parallelle sessies waarbij je in kleinere groepen dieper ingaat op een specifiek onderwerp. Daarnaast worden momenten voorzien om met andere deelnemers uit te wisselen en je netwerk te vergroten.

De dag biedt ook de kans om de laatste ontwikkelingen van de website zanzu.be te ontdekken en bij te leren hoe je de website kan gebruiken als een hulpmiddel in je werk.
Het volledige programma van de dag maken we in september bekend. Inschrijven zal ook vanaf dan mogelijk zijn. Rashif El Kaoui is alvast één van de keynote sprekers.

De Zanzu netwerkdag is een jaarlijks evenement georganiseerd door Sensoa en de partnerorganisaties van het Zanzu Forum: Zijn vzw, Ella, Merhaba, Gams, ICRH, IVCA, RHEA, Pimento, Atlas, IN-Gent, Dienst Gezondheid Stad Antwerpen, Agentschap Integratie en Inburgering, Rode Kruis Vlaanderen, Fedasil, Dokters van de Wereld, Medimmigrant, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, LUNA, Çavaria, WGC Rabot, WGC De Punt, VWGC, ITG HIV-SAM, INTACT, Ghapro, Pasop, CAW Brussel, De Kraamvogel.

Sluiten