Terugkeren naar de kalender

Onder-Weg van Huis

08-10-2020
20.00 - 21.30
De Centrale
Kraankindersstraat 2
9000 Gent

Kinderen worden verondersteld kind te kunnen zijn. Zonder zorgen, zonder al te grote verplichtingen, zonder al te veel verantwoordelijkheden. Spijtig genoeg is dit niet voor ieder kind zo. Momenteel zijn er wereldwijd ongeveer 30 miljoen kinderen op de vlucht. Soms met hun familie, soms alleen. Gevlucht voor oorlog, geweld, extreme armoede en natuurrampen. Oorzaken waar ze niets aan kunnen doen, maar waarvoor ze wel de hoogste prijs betalen. Leren, spelen, gezond opgroeien in een veilige omgeving: dat zit er voor hen niet in.

Tijdens de voorstelling 'Onder-Weg van Huis' ga je mee op de vlucht met twee kindvluchtelingen.
Batoul komt uit Syrië. Samen met haar moeder en broertje Amjad slaat ze op de vlucht nadat haar vader en zusje Maryam omkomen door een aanval met een mortiergranaat.
Sat Paal is een jongen uit de Sikh gemeenschap in Afghanistan. De Sikh vormen er een minderheidsgroep. Nadat Sat Paals broer Parameet wordt vermoord, besluit het gezin het land te verlaten en elders op zoek te gaan naar hun geluk en veiligheid.
Op hun tocht worden beide kindvluchtelingen geconfronteerd met heel wat hindernissen en angsten. Ondersteund door live muziek neem je een kijkje in hun niet zo alledaagse leven.

Deze voorstelling is gemaakt door en wordt gebracht door de CultuurMolen vzw.

Tekst en verteller: Bart Happaerts
Muzikale begeleiding: Katja Vander Poorten en Daithi Rua.

 

Tickets:  decentrale.be/nl/agenda/onder-weg-van-huis

Sluiten