Terugkeren naar de kalender

Bar Univers'elle

27-06-2019
17.00 - 19.30
Bar Mitte
Minnemeers 10
9000 Gent

Gentenaar, journalist en schrijfster, maar vooral duizendpoot Tina De Gendt komt praten over haar nieuwste boek. 
 

Papa hoort er ook bij. Vaders toelaten in het leven van kinderen.
Vaderparticipatie in de praktijk. 


Families zijn in onze moderne maatschappij meer divers dan ooit. Toch houden we krampachtig vast aan bepaalde rollenpatronen en stereotypen, soms onbewust. Want als we aan opvoeding denken, zeker in moeilijke situaties zoals armoede, dan vergeten we nog te vaak de rol van de vader.

 

Daar brengen vaderwerkingen dezer dagen verandering in. In alle grote steden schieten ze als paddenstoelen uit de grond. En dat is geen toeval: door vaders in precaire situaties positieve erkenning te geven en hen te bevestigen in hun rol, wordt het hele gezin hechter. En daar is iedereen bij gebaat: de ouders, het kind én de hele maatschappij.

 

Vanuit de unieke vaderwerking van open huis De SLOEP vzw gaat Papa hoort er ook bij in op de concrete resultaten die vaderwerking boekt in onze steden, toont het aan hoe een succesvolle vaderwerking tot stand komt, en laat het zowel betrokken vaders als hun kinderen zelf aan het woord. Daarmee is het een handig vertrekpunt om papa's elke dag de rol te kunnen geven die ze verdienen.

Sluiten