Terugkeren naar de kalender

Gesprekavond Internationale Vrouwendag

08-03-2017
19.00 - 22.00
Stadhuis Gent
Botermarkt 1
9000 Gent

Gespreksavond: The Privilege Walk

 

Vanuit ons vrouwennetwerk Univers’elle werken wij aan een nieuw project rond gender(on)gelijkheid binnen etnisch-culturele minderheden. Samen met vier sterke (vrouwen)organisaties (AKD vzw, Chicas Beltinas, De Rwandese Diaspora vzw en Merhaba vzw) willen wij bijdragen aan het bewustzijn rond seksisme, meer bepaald rond uitsluiting en privileges. Want seksisme is een wijdverspreid fenomeen dat voorkomt in alle aspecten van de samenleving. Het is een subtiel gegeven dat vervat is in ons dagelijks discours, in ons onderwijssysteem, in onze gezondheidszorg, op de werkvloer, binnen het modaal gezin en op straat. Het bewust en onbewust discrimineren van vrouwen leidt tot genderongelijkheid op heel wat maatschappelijke vlakken. Gelijke kansen zijn dus nog steeds geen vanzelfsprekende realiteit voor heel wat vrouwen, en nog minder voor vrouwen met een etnisch-culturele achtergrond.

 

Als vrijwilligers en professionelen die zich inzetten voor de belangen van etnisch-culturele minderheden, voelen wij ons aangesproken om acties te ondernemen rond het thema van seksisme. Want seksisme is een uitsluitingsmechanisme waar te weinig bewustzijn rond bestaat. Het ontneemt vrouwen de kans en de mogelijkheid om te zijn wie zij als vrouw willen zijn. Om te staan waar zij als individu willen staan.

 

Wij nodigen jullie dan ook graag uit voor onze gespreksavond op 8 maart 2017 om 19u in het Stadhuis van Gent. Fatma Arikoglu (Ella vzw), Ikrame Kastit (Uit de Marge), Felicitas Hardy (Psychologe) en Marie-Pierre Nyatanyi (Afrikaanse vrouwenrechtenactiviste) treden met ons in gesprek over subtiele uitsluitingsmechanismen zoals seksisme en privileges. Tina De Gendt zal het gesprek in goede banen leiden. Achteraf is er een receptie met livemuziek voorzien.

 

Info en inschrijvingen:

Burcu Korkmazer

communicatie@in-gent.be // 0489 864 024

 

Deelname is gratis. 

Kinderopvang aanwezig!

Sluiten